Wanneer je Nero Video gebruikt voor het branden van videodiscs, kun je deze fout tegenkomen.

"Status 3" is een algemene status voor het brandproces in Nero Video. Het betekent dat er een fout is opgetreden bij het branden van video data op een disc, hetzij door ontbrekende systeembronnen (1), problemen binnen het transcoding proces voordat het branden is begonnen (2), of in het uiteindelijke brandproces (3).

1. Niet genoeg systeembronnen veroorzaakt "Brandproces mislukt met status 3"

Het branden van een videodisc met Nero Video bevat verschillende processen, zoals het maken van disc menu's, het transcoderen van de videobestanden in het authoring project, en het branden van de inhoud naar disc/lokale schijf. Gedurende het hele proces heeft de applicatie voldoende systeembronnen (CPU, geheugen) nodig om het werk te voltooien. Zorg er dus voor dat bij het branden van een videodisk in Nero Video, de applicaties die veel systeembronnen vragen niet tegelijkertijd actief zijn.

2. Mislukte transcodering veroorzaakt "Brandproces mislukt met status 3"

Bij het branden van inhoud op een disc in Nero Video, dienen alle video en audio bron clips overeen te komen met DVD/AVCHD/BD disc compatibiliteit, zoals het video formaat, de video resolutie, en de bitrate van de video bestanden. In veel gevallen komen de bestanden die binnen een disc project worden gebruikt niet overeen met DVD/AVCHD/BD disc compatibiliteit, zodat Nero Video deze bestanden moet transcoderen voordat ze op het disc medium of op een lokale schijf worden gebrand. Soms kan dit transcoderingsproces mislukken, waardoor ook het daaropvolgende brandproces mislukt, wat resulteert in de foutmelding.

Hieronder vindt u enkele redenen voor mislukte transcodering:

• Niet genoeg ruimte op de harde schijf partitie (standaard is C:³³, maar het kan worden gewijzigd in Opties -> Applicatie-instelling -> Opslaan) die wordt gebruikt om de getranscodeerde bestanden op te slaan
  • Sommige bron videobestanden worden mogelijk niet ondersteund door de Nero Video coderingsengine
  • De bronvideobestanden die aan uw schijfproject zijn toegevoegd, kunnen beschadigd zijn, waardoor de transcodering mislukt

Als een van de bovenstaande gevallen van toepassing is, raden we u aan een pre-transcodering van uw bronbestanden uit te voeren in Nero Recode. Vanaf Nero Reocde 2019 heeft de applicatie de optie om schijfcompatibele profielen te selecteren voor het transcoderen van videobestanden.

3. Problemen binnen het brandproces die "Brandproces mislukt met status 3" veroorzaken

Nero Video zal verschillende controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat de brandgerelateerde bewerkingen niet mislukken. Deze controles zijn:

• apparaat(en) controleren
  • controle van het medium
  • schijf wissen controleren
  • of soortgelijke operaties

Als er een kritieke fout optreedt (zoals de disk/medium is kapot, de brander kan niet worden benaderd, etc.) en de applicatie kan de gegeven fout niet repareren of herstellen, dan zal er een dialoogvenster in de applicatie verschijnen, waarin wordt aangegeven dat het branden is mislukt met de gegeven fout.

De foutmelding toont een link naar een logbestand voor een beter begrip van het probleem.

Klik op "ok" om het te openen of ga naar dit pad: "c:\Users<UserName>\AppData\Roaming\Nero 2019\Nero Vision\NeroVideoLog.txt", waar u de foutinformatie kunt vinden van "Brandproces is mislukt met status 3".

Controleer het logbestand voor een aantal foutcodes met typische trefwoorden zoals "KEY_******". Onderstaande tabel toont typische foutcodes en mogelijkheden om deze op te lossen.

In sommige uitzonderlijke gevallen, als de grootte van de gemaakte disc-inhoud groter is dan de disc-capaciteit, kan dit ook de foutmelding "burning failed" veroorzaken.
Om een dergelijk probleem op te lossen, kunt u (1) ofwel de disc-inhoud wijzigen om sommige bestanden uit de inhoud te verwijderen, of (2) de kwaliteitsinstelling van de videobestanden wijzigen/veranderen.
In het tweede geval kun je de "Recording Format Options" openen, het disc type selecteren, en de "Quality setting" wijzigen in "Fit to Disc". In dit geval kan Nero Video het bestand automatisch in een geschikte kwaliteit transcoderen, passend bij je disktype en de beschikbare ruimte op de gegeven disk.

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet kunnen oplossen, verander dan de brandbestemming van Optical Disc Drive naar Image Recorder, en brand de image naar een lokale schijf. Gebruik andere brand software zoals Nero Burning ROM of Nero Express en brand opnieuw.

OPMERKING: Als u de toepassing opnieuw wilt starten of uw PC opnieuw wilt opstarten, zorg er dan voor dat het Nero Video project is opgeslagen.