Met Nero Burning ROM kun je twee verschillende soorten disc images maken.
De 'Nero Image Files' (*.nrg) bestaan uit een eigen Nero Disc Image formaat dat kan worden gebruikt voor alle soorten compilaties waaronder Audio CD, Bootable CDs, Mixed Mode CD etc. Het ISO Image Formaat werkt alleen voor de basis disc formaten (CD, DVD, Blu ray-Disc) en ondersteunt de hierboven genoemde formaten niet.
Toch kan het maken van een ISO Image een comfortabele manier zijn om een virtueel schijfstation te integreren in een PC die geen schijfspeler/brander heeft. Het gebruik van een 'Nero Disc Image' of een 'ISO Image' is ook een goede en gemakkelijke manier om meerdere kopieën van een disc image te maken naar verschillende identieke fysieke discs.
Stel je voor dat je meerdere MP3 disc kopieën wilt maken van een oorspronkelijk gemaakte ISO Image.
Open Nero Burning ROM, klik op 'new', selecteer een disc type b.v. CD, en een project type b.v. CD-ROM (ISO) of CD-ROM (UDF/ISO), gebruik de standaard instellingen en klik op 'new'. Sleep muziekbestanden naar uw compilatie. De beschikbare schijfruimte wordt eronder getoond.

Voor het branden naar een Disc Image kiest u de 'Image Recorder' in de bovenste menubalk. Via het brand icoon in de menubalk opent u het 'Brand Compilatie' venster en klikt u op 'Branden'.

Onderaan het volgende venster selecteert u 'ISO Image File (*.iso)' in de vervolgkeuzelijst voor opslaan. Selecteer vervolgens de opslaglocatie op uw PC of een externe schijf en geef een naam op voor uw schijfimage.

Een schijfimage bestaat uit de identieke bestandsstructuur van een optische schijf. Als u Windows 10 of Windows 8.1 gebruikt, kunt u de ISO-image van cd's, dvd's of Blu-ray-schijven zelfs openen als een virtueel schijfstation in Windows Verkenner.
Om meerdere identieke MP3-schijven te maken, open je gewoon de ISO-image locatie op je schijf via Windows Verkenner, klik je met de rechtermuisknop op de image en selecteer je 'Image naar schijf branden'.  Nero Burning ROM wordt automatisch geopend.

In het venster "Brand compilatie" selecteert u het aantal schijfkopieën dat u wilt laten branden.

Zorg ervoor dat uw disc recorder is geselecteerd als actief brand apparaat. Druk dan op branden. Uw MP3 CD disc image zal nu op disc gebrand worden.
Nero Burning ROM zal u vragen om nog een disc te plaatsen en zal automatisch branden totdat het aantal te branden discs is bereikt. Dat maakt het branden van meerdere disks vanaf een disc image erg comfortabel.