Let op:
Meer informatie over het omzetten van uw gegevens naar een externe harde schijf vindt u op de volgende link:
Gegevens omzetten naar een externe harde schijf

Vanaf Nero 2019 heb je in 'Nero Recode' de optie om schijfcompatibele profielen te selecteren om je bestanden te transcoderen.
Dit is zeer gunstig, als u schijfcompatibele bestanden wilt gebruiken in uw bewerkings- of auteursproject in 'Nero Video'.
Stel je voor dat je een flink aantal 4K bronbestanden wilt bewerken en je project op een Blu-ray Disc wilt branden. Met 'Nero Recode' kun je je 'Nero Video' bewerkings- en brandsnelheid nu drastisch verbeteren, wanneer je je bestanden in eerste instantie gewoon transcodeert van 4K naar een Blu-ray Disc compatibel profiel. Nero Video' is volledig 'SmartEncoding' enabled, dus het zal profiteren van het importeren, bewerken en branden van disc compatibele bestanden.

1. Gebruik "Nero Recode" op de gewone manier.
  2. Selecteer het nieuwe profiel "Disc compatible".
  3. Klik OK.
  4. Klik op "Start encoding".
  5. Als het encoderen klaar is, zal Nero Recode een "more" knop tonen.
    Klik op die knop om te kiezen tussen het overdragen van je gecodeerde bestanden aan een 'Nero Video' bewerkings- of een disc authoring project.

Nero Video' zal je project openen in het disk-compatibele formaat dat je eerder in 'Nero Recode' hebt geselecteerd.

Hetzelfde proces geldt als je een DVD-compatibel profiel selecteert in 'Nero Recode'.