Bent u bezorgd dat uw belangrijke bestanden verloren kunnen gaan of onbruikbaar worden op uw lokale PC als gevolg van fouten in de harde schijf, of gevaarlijke gebeurtenissen zoals storm of brand? Wilt u back-ups plannen van meerdere mappen of bestanden op verschillende locaties, of wilt u bestanden terugzetten van uw online opslag naar de lokale pc?

Vanaf versie 2019 ondersteunt Nero BackItUp om back-ups te maken en te herstellen via Google Drive online opslag. De nieuwe online kopieerfunctie, zal gemakkelijk een back-up maken van uw lokale bestanden naar Google Drive of terugzetten vanaf Google Drive.

Deze FAQ gaat over de Google Drive online back-up functie.

Back-up naar Google Drive werkt vergelijkbaar met het bestaande proces voor back-uptaken.

1. Selecteer een type back-uptaak voor de back-uptaak

Open het hoofdscherm van Nero BackItUp. Als u nog nooit een back-uptaak hebt gemaakt, klikt u op de grote groene knop "Nu een back-up maken". Als u al back-uptaken hebt gehad, klikt u rechtsboven op de knop "Back-up toevoegen" en begint u met het maken van een nieuwe back-uptaak.

Selecteer "Online Kopie", in het pop-up menu. Het zal de online opslag account tonen waarop u momenteel bent ingelogd. U kunt ook inloggen op een nieuwe account via "Online opslag toevoegen".

Voorlopig ondersteunt Nero BackItUp de twee meest prominente online opslagdiensten: Microsoft OneDrive en Google Drive.

Klik op de knop "Google Drive" om Google Drive te selecteren als het back-updoel.

2. Log in en accepteer het bijbehorende verzoek om toestemming

In het pop-upvenster voert u de login en het wachtwoord van uw Google Drive-account in.

Nadat u met succes bent ingelogd, ziet u een verzoek om toestemming, dat u moet goedkeuren door op de knop "Toestaan" te klikken.

Zodra dit is gedaan, zal Nero BackItUp terugschakelen naar het "Backup Taak" scherm. Uw account info, en opslag informatie zullen in het scherm getoond worden.

3. Selecteer uw back-upbron voor de back-uptaak

Klik op "Next" (Volgende) en u kunt uw back-upbron voor de back-uptaak selecteren.Nero BackItUp biedt twee soorten selectie van back-upbronnen: Automatische selectie en Aangepaste selectie.

In de automatische selectiemodus scant Nero BackItUp snel uw PC, en selecteert automatisch de mappen op basis van de mediatypen die u via de vier selectievakken kunt selecteren. Nadat de scan is uitgevoerd, berekent Nero BackItUp het totale aantal bestanden en mappen, en berekent tegelijkertijd de totale bestandsgrootte. Dit type selectiemodus is gemakkelijker te gebruiken met een hogere efficiëntie voor beginners, of voor gebruikers die een volledige back-up willen maken.

Als u uw back-upbron wilt aanpassen, klikt u op de link "Selectie aanpassen" hieronder, waar u uw back-upbron(nen) handmatig kunt selecteren.

4. Verander de timingoptie voor de backuptaak

Nadat u de back-upbron hebt geselecteerd, klikt u op "Next" (Volgende) en wijzigt u de timingoptie voor de back-uptaak.

U kunt een specifieke naam voor de back-uptaak invoeren en kunt kiezen uit vijf verschillende soorten geplande back-ups.

Tip!

Als u er zeker van wilt zijn dat altijd een back-up wordt gemaakt van de meest recente bestanden op Google Drive, kunt u beter "Continu" selecteren.

5. Als alles is ingesteld, klikt u op de knop "Nu back-uppen". Nero BackItUp schakelt terug naar het beginscherm, en de nieuw aangemaakte taak start onmiddellijk.

Tip!

Nero BackItUp ondersteunt slechts het maken van back-ups naar of herstellen van één Google Drive-account tegelijk, maar in feite kunt u meerdere back-uptaken voor één Google Drive-account maken. Dus als u meerdere taken voor één Google Drive-account hebt gemaakt, worden deze opeenvolgend verwerkt.

Als u een back-up wilt maken naar of herstellen van een ander Google Drive-account, klikt u gewoon opnieuw op de Google Drive-knop. In het pop-up menu klikt u op "Uitloggen", en het huidige inlogaccount zal worden losgekoppeld. Log vervolgens in op een andere Google Drive-account en herhaal de bovenstaande procedures.