Ga als volgt te werk om een opstartbare schijf te maken:
1. Klik op de knop Nieuw in het hoofdscherm van Nero Burning ROM.

-> Het venster Nieuwe compilatie wordt geopend.

2. Selecteer het gewenste disc formaat uit het drop-down menu.
3. Selecteer het gewenste Boot compilatie type.

-> De tabbladen voor de bootable disc worden weergegeven; het tabblad Boot staat vooraan.

4. Als de sjabloongegevens voor de opstartbare schijf afkomstig moeten zijn van een logisch station:

1. Selecteer de optie Opstartbaar logisch station in het gebied Bron van opstartbeeldgegevens.

2. Selecteer de gewenste invoer in het vervolgkeuzemenu.

Als de door u gewenste logische schijf niet in het uitklapmenu verschijnt, is de reden hiervoor dat de schijf groter is dan de beschikbare ruimte op de schijf. Merk op dat u voor besturingssystemen zoals Microsoft® Windows® 2000 beheerdersrechten moet hebben om rechtstreeks toegang te krijgen tot schijven, wat nodig is als u opstartbare schijven wilt maken.

5. Als de sjabloongegevens voor de opstartbare disk afkomstig moeten zijn van een imagebestand:

1. Selecteer de optie Image file knop in het gebied Source of boot image data.

2. Klik op de knop Bladeren en selecteer het gewenste image-bestand.

3. Schakel het selectievakje Expertinstellingen inschakelen in en selecteer het emulatietype voor het imagebestand in het vervolgkeuzemenu Soort emulatie (indien van toepassing).

DosBootimage
Nero Burning ROM stelt het bootimage-bestand DosBootimage.ima beschikbaar. Het pad naar het image-bestand wordt standaard ingevuld in het veld Image file. U kunt ook de taal selecteren die tijdens het opstarten van het systeem moet verschijnen en de juiste toetsenbordindeling selecteren in het vervolgkeuzemenu Boot locale.
DosBootimage is een image van de Caldera DOS boot diskette en emuleert een diskette. De image bevat drivers voor het lezen vanaf diskdrives en ondersteunt zowel FAT32 (lezen/schrijven) als NTFS (alleen lezen). Als u DosBootimage kiest voor de bootable disk, zijn de expert instellingen al voorgedefinieerd.

Als u een ISOLINUX boot image bestand kiest, stelt Nero Burning ROM de expert instellingen automatisch correct in voor ISOLINUX bootable disc.

6. Selecteer eventuele andere opties op de tabbladen.

7. Klik op de knop Nieuw.

->Het selectiescherm wordt weergegeven.

8. Selecteer de bestanden/mappen die naar het ISO-gedeelte van de bootable disc moeten worden geschreven en sleep ze naar het Disc Content-gebied.

-
>De bestanden/mappen worden weergegeven in het Disc Content-gebied en de capaciteitsbalk geeft aan hoeveel opslagruimte er nodig is op de disc. U heeft nu de bootable disc aangemaakt en kunt beginnen met het brandproces.