Bent u bezorgd dat uw belangrijke bestanden verloren kunnen gaan of onbruikbaar worden op uw lokale PC als gevolg van fouten in de harde schijf, of gevaarlijke gebeurtenissen zoals storm of brand? Wilt u back-ups plannen van meerdere mappen of bestanden op verschillende locaties, of wilt u bestanden terugzetten van uw online opslag naar de lokale pc?
Vanaf versie 2019 ondersteunt Nero BackItUp om back-ups te maken en terug te zetten via Microsoft OneDrive online opslag. De nieuwe online kopieerfunctie, zal gemakkelijk een back-up maken van uw lokale bestanden naar Microsoft OneDrive of terugzetten van Microsoft OneDrive.
Deze FAQ gaat over de OneDrive online back-up functie.
Back-up naar Microsoft OneDrive werkt vergelijkbaar met het bestaande proces voor back-uptaken.

1. Selecteer een type back-uptaak voor de back-uptaak
Open het hoofdscherm van Nero BackItUp. Als u nog nooit een back-uptaak hebt gemaakt, klikt u op de grote groene knop "Nu een back-up maken". Als u al back-uptaken hebt gehad, klikt u rechtsboven op de knop "Back-up toevoegen" en begint u met het maken van een nieuwe back-uptaak.

Selecteer "Online Kopie", in het pop-up menu. Het zal de online opslag account tonen waarop u momenteel bent ingelogd. U kunt ook inloggen op een nieuwe account via "Online opslag toevoegen".

Voorlopig ondersteunt Nero BackItUp de twee meest prominente online opslagdiensten: Microsoft OneDrive en Google Drive.

Klik op de knop "OneDrive" om Microsoft OneDrive te selecteren als het back-updoel.

2. Log in en accepteer het gerelateerde verzoek om toestemming
In het pop-upvenster voert u de login en het wachtwoord van uw Microsoft OneDrive-account in.

Nadat u met succes bent ingelogd, ziet u een verzoek om toestemming, dat u moet goedkeuren door op de knop "Ja" te klikken.

Via deze goedkeuring geeft u toestemming voor drie zaken, die hieronder in detail worden weergegeven.

a) Volledige toegang hebben tot alle bestanden waartoe u toegang hebt

Nero BackItUp dient toestemming te krijgen voor toegang tot uw OneDrive-account voor het uploaden of downloaden van bestanden. Nero BackItUp zal bestaande gegevens die u met een andere Microsoft OneDrive-client hebt geüpload NIET wijzigen. De toepassing maakt een nieuwe map met de naam "Nero BackItUp" onder de hoofdmap van de OneDrive-opslag. Alle back-upgegevens worden geüpload naar deze map.

b) Toegang tot uw informatie op elk gewenst moment

Nero BackItUp heeft deze toestemming nodig als toepassing om geplande back-ups te ondersteunen, die op de achtergrond worden uitgevoerd. Dit is ook nodig voor het uploaden van grote bestanden die een langere tijd nodig hebben voor het uploaden. Met deze toestemming wordt het hele back-upproces in Nero BackItUp niet onderbroken, zelfs in het geval dat een OneDrive-toegangsautorisatie verouderd zou zijn terwijl de back-up wordt uitgevoerd (in dit geval is er geen wachttijd en geen extra account-/wachtwoordinvoer nodig).

c) Uw profiel lezen

Nero BackItUp moet uw profielgegevens lezen. Daarna zal Nero BackItUp toegang krijgen tot uw Microsoft OneDrive-account.

Zodra dit is gebeurd, schakelt Nero BackItUp terug naar het scherm "Back-up taak". Uw accountinformatie en opslaginformatie worden in het scherm getoond.

3. Selecteer uw back-upbron voor de back-uptaak

Klik op "Next" (Volgende) en u kunt uw back-upbron voor de back-uptaak selecteren.Nero BackItUp biedt twee soorten selectie van back-upbronnen: Automatische selectie en Aangepaste selectie.

In de automatische selectiemodus scant Nero BackItUp snel uw PC, en selecteert automatisch de mappen op basis van de mediatypen die u via de vier selectievakken kunt selecteren. Nadat de scan is uitgevoerd, berekent Nero BackItUp het totale aantal bestanden en mappen, en berekent tegelijkertijd de totale bestandsgrootte. Dit type selectiemodus is gemakkelijker te gebruiken met een hogere efficiëntie voor beginners, of voor gebruikers die een volledige back-up willen maken.

Als u uw back-upbron wilt aanpassen, klikt u op de link "Selectie aanpassen" hieronder, waar u uw back-upbron(nen) handmatig kunt selecteren.

4. Verander de timingoptie voor de backuptaak
Nadat u de back-upbron hebt geselecteerd, klikt u op "Next" (Volgende) en wijzigt u de timingoptie voor de back-uptaak.

U kunt een specifieke naam voor de back-uptaak invoeren en kunt kiezen uit vijf verschillende soorten geplande back-ups.
Tip!

Als u er zeker van wilt zijn dat altijd een back-up wordt gemaakt van de meest recente bestanden naar Microsoft OneDrive, kunt u beter "Continu" selecteren.

5.  Als alles is ingesteld, klikt u op de knop "Nu back-uppen". Nero BackItUp schakelt terug naar het beginscherm, en de nieuw aangemaakte taak start onmiddellijk.

Tip!

Nero BackItUp ondersteunt slechts het maken van back-ups naar of herstellen van één Microsoft OneDrive-account tegelijk, maar in feite kunt u meerdere back-uptaken maken voor één Microsoft OneDrive-account. Als u dus meerdere taken voor één OneDrive-account hebt gemaakt, worden deze opeenvolgend verwerkt.
Als u een back-up wilt maken naar of herstellen van een andere Microsoft OneDrive-account, klikt u opnieuw op de OneDrive-knop. In het pop-up menu klikt u op "Log Out", en de huidige login account zal worden losgekoppeld. Log vervolgens in op een andere Microsoft OneDrive account en herhaal de bovenstaande procedures.