De aanbevolen manier om een back-up terug te zetten die met een eerdere versie van Nero BackItUp is gemaakt, is door deze specifieke versie opnieuw te installeren en te gebruiken voor de terugzetting. Deze aanpak garandeert maximale compatibiliteit en de hoogste succespercentages. Oudere versies van de software kunnen hier worden gedownload: https://www.nero.com/eng/downloads/previous-versions/ Bovendien hebt u uw seriële sleutel nodig om de software in te schakelen. Misschien hebt u die nog op uw PC, in uw e-mails of op de CD/DVD-hoes van een eerdere aankoop.

Als het bovenstaande in uw geval niet werkt, zijn er nog twee andere opties. Om onderscheid te kunnen maken tussen de twee, moet u ervoor zorgen dat u de extensies van de bestandsnamen hebt ingeschakeld in uw Windows Verkenner. Ga naar "Windows Verkenner > Beeld" en zorg ervoor dat het selectievakje naast "Bestandsnaamextensies" is aangevinkt.

Nu zullen uw back-upbestanden een punt hebben en een drie-letter extensie aan het einde. bijv. MyBackup.nco

Bestanden met de extensie .nco kunt u proberen te openen met de laatste versie van het gratis programma 7-Zip https://www.7-zip.org/download.html

Voor bestanden met de extensie .nba en .nda installeert u de proefversie van het nieuwste Nero BackItUp product van hier: https://www.nero.com/eng/downloads/ Ga naar "Nero BackItUp > Restore > Browse > Local Sources" en selecteer uw back-upbestanden. Als er geen foutmelding verschijnt na het selecteren van de bestanden, is het zeer waarschijnlijk dat Nero BackItUp de bestanden na aankoop kan herstellen.