Als Nero Burning ROM of Nero Express alleen een splash scherm laat zien maar geen applicatie venster, controleer dan of er een disc drive niet werkt op je computer.  Het kan zijn dat Nero Burning ROM niet start als er zo'n schijfstation aanwezig is.

U kunt al uw schijfstations uitschakelen om dit te controleren.

Hoe schijfstations uit te schakelen:

1. Druk op de Windows toets + R toets om het Run venster op uw systeem te openen.

2. Voer "devmgmt.msc" in en klik op OK om Apparaatbeheer te openen.

3. Zoek in Apparaatbeheer uw schijfstation en schakel het uit. Klik met de rechtermuisknop op Computer -> Eigenschappen -> Apparaatbeheer. Vouw DVD/CD-ROM-stations uit, klik met de rechtermuisknop op het station en selecteer Uitschakelen.